Rácz Zsófia törvénysértő cenzúrája miatt az Egyenlő Bánásmód Hatóságához fordultak

Oszd meg!


A napokban többen is nyilvánosan adtak hangot elégedetlenségüknek, amiért Rácz Zsófia könyörtelenül törli a neki nem tetsző megjegyzéseket és tiltja ki az embereket a Facebook és Instagram oldaláról. Ráadásul ezek között van az Index Facebook profilja is, akik tegnap írtak arról, miként nem volt hajlandó a helyettes államtitkár interjút adni nekik, ráadásul hónapok óta nem kapnak időpontot az EMMI-től. Rácz Zsófia Facebook oldalán azt közölte, hogy Győrben lehetőséget adott a kérdésekre, azonban szerinte ezzel az Index nem élt.

A cenzúra főszerkesztő helyettesünket se kímélte, ezért ő az Egyenlő Bánásmód Hatóságához fordult, mivel szerinte ezzel az államtitkárság megsértette a szólásszabadsághoz és egyenlő bánásmódhoz való jogát, melyet cikkében is részletez. Ott Békés Gáspár arra kér mindenkit, hogy ha hasonlót tapasztal, akkor az általa készített sablon segítségével tegyen szintén panaszt. Szerinte más politikusokkal ellentétben Rácz Zsófia nem mint közszereplő üzemeltetni a Facebook oldalát, hanem mint az államtitkárság hivatalos csatornája, amit a neve is tükröz: ‘Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár’.

Úgy tűnik, Rácz Zsófia egyre komolyabb társadalmi ellenállásba ütközik illiberális tevékenysége kapcsán, és a sokak által várt fiatalos és konszolidált fordulat ezúttal is elmarad a kormánypártban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük