Kásler: Szeptemberre bevezetjük az új NAT-ot

Oszd meg!


Kásler Miklós azt mondta kedd reggel a Kossuth rádióban, hogy az új NAT “csekély tiltakozást” váltott ki és hozzátette: a tantervek 19 tantárgyról szólnak, mégis szinte kizárólag a magyar irodalom, illetve esetenként a történelem kerül a viták és a támadások középpontjába. A miniszter szerint azonban ezek „nem érdemi észrevételek”, hanem „politikai megfontolások”, ami már csak azért is érdekes, mert a szakmai és civil szervezeteket tömörítő Civil Közoktatási Platform a weboldalán egy külön listát is vezet a kritikákról és észrevételekről, amelyeket a különböző tagszervezeteik fogalmazták meg.

Mindennek ellenére már a következő tanévben be is tervezik vezetni, ami különösen érdekfeszítő, mert jelenleg nem ismert egyetlen egy tankönyv sem, ami megfelel az új NAT követelményeinek, így kérdéses, hogy a felmenő rendszerben miből fognak tanulni.

A mai kijelentés után az is kérdésessé vált, hogy mi lesz a frissen bejelentett országos konferencia sorozatokkal, amelyeket a Nemzeti Pedagóus Kar pont a NAT egyeztetésére szervez.

(MTI; Kiemelt kép: Wikipédia/Wikimédia)