Bemutatták az áDerbot 2020-at

Oszd meg!


A méltatlan kritikákkal ellentétben a kormány hallgat az idők szavára, ideje a jogállamot is felzárkóztatni a 21. századhoz- jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy letakart tárgy mellett a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, majd a leplet lerántva bemutatta a magyar kutatás-fejlesztés legújabb vívmányát, az áDerbot 2020-at. Ez a forradalmian új robot korábban elképzelhetetlen sebességgel képes ellátni közfeladatokat, elsősorban a köztársasági elnöki teendőket. Habár a kormány természetesen elégedett volt az organikus Áder teljesítményével, mégis jelentős erőforrásokat takaríthat meg az államháztartás egy dedikált aláírógép alkalmazásával. A részben Makovecz Imre tervei alapján a Debreceni Egyetem kutatói által fejlesztett áDerbot legnagyobb újítása az egyes számrendszerre alapuló programozási nyelv; így az áDerbot minden esetben, tévedhetetlenül aláír. Ezen felül számos előnnyel rendelkezik elődjéhez képest: akár egyszerre négy törvényt is alá tud írni fejlett lézeres aláírásvonal-felismerőjének hála, nem fárad el és a nap 24 órájában rendelkezésre áll, ráadásul jóval kisebb helyen is elfér, így a honatyáknak elég a csomagtartóból kivenniük és üzembe helyezniük az áDerbotot. A fejlesztők azt ígérik, hogy a beépített miniatürizált, paksi blokkról mintázott atomreaktornak köszönhetően az áDerbot akár 200 évig is tökéletesen el tudja látni feladatát, ezáltal  elődjéhez képest még környezetbarátabb. Amennyiben a robot beváltja a hozzá fűzött reményeket, számos más pozíciót is gépesítene a kormány a bürokráciacsökkentés jegyében, így már fejlesztés alatt van a Kósabot, a Németh Szilárdware és az iMatolcs is.

Gyurcsány Ferenc a bemutatóra reagálva bejelentette, hogy Elon Musk Neuralinkjének segítségével öt éven belül összeolvasztja tudatát a Fletó Chatbottal, hogy az idők végezetéig szolgálhassa a magyar népet a DK első kiborgjaként.

Az ellenzéki pártok pedig közös közleményben ítélték el az áDerbot 2020-at, kiemelve, hogy a fejlesztési költségek rendkívül magasak voltak, amelyből amúgy is inkább egy valódi mesterséges intelligenciával rendelkező köztársasági elnökprogramot kellett volna fejleszteni, mely képes az önálló döntéshozatalra. Az ellenzéki képviselők szóvá tették még azt is, hogy meg nem nevezett források szerint az áDerbot egy fideszes vereség esetén automatikusan leolvasztja atomreaktorát, ezzel megsemmisítve a fővárost. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben hazugnak és demagógnak minősítette az ellenzéki panaszkodókat,és közölték, hogy az áDerbotban található plutónium közel sem elég Budapest megsemmisítéséhez, maximum a belvárost tudná a földdel egyenlővé tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük