Orbán Viktor bejelent valamit – szöveges tudósítás

Oszd meg!


Pénteken 21:15-kor Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke tájékoztatni fogja a népet a koronavírussal kapcsolatban. A pontos okokról még ugyan csak találgatunk, de eléggé valószínű hogy az iskolák bezárását fogja bejelenteni a miniszterelnök úr. Cikkünk folyamatosan frissül, a legfrissebb fejleményekkel!

20:31 – Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő álláspontja szerint ha Orbán Viktor az iskolák bezárását jelenti be az azt jelenti, hogy lehet nyomást gyakorolni a kormányra, ha pedig a határok azonnali lezárását akkor pedig ismét a demagógiát és a propagandacélokat teszi prioritássá az emberek biztonságával szemben. [Forrás:Hadházy Ákos Facebook oldala]

20:44 – Több oktatással foglalkozó szakszervezet nyújtott be javaslatokat az iskolák bezárásával kapcsolatban, köztük a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

21:00 – Alig választ el minket 15 perc a nagy bejelentéstől, miközben a találgatások tovább folytatódnak a közösségi médiában a titokzatos bejelentéssel kapcsolatban. Egyesek szerint a már sokat emlegetett iskolabezárásokat jelentik be, mások szerint a határokat fogják lezárni.

21:15 – A kezdési időpontba léptünk, hamarosan kezdődik a bejelentés.

21:20 – Öt perccel a meghirdetett kezdés után továbbra is várakozunk, a bejelentést lehet a televízióban is követni egyébként, nem csak az interneten.

21:22 – Elkezdődött a bejelentés, 10 akciócsoport került felállításra.

21:23 – Magyarország megpróbál vakcinát fejleszteni a koronavírus ellen, jelentette be a miniszterelnök. A 10 akciócsoport olyan alapvető dolgokkal foglalkozik mint például a gazdaság újraindítása, oktatás, járványügy, vagy határvédelem.

21:24 – Beutazási tilalmat rendeltek el az izraeli állampolgárokkal szemben, akik onnan jönnek haza két hetes karanténba kerülnek.

21:25 – Távoktatást jelentett be a miniszterelnök, a rendelet egyik pontja ez.

21:27 – Az oktatási államtitkár módszertani javaslatokat fog közzétenni.

21:28 – Orbán Viktor arra kéri a szülőket hogy NE a nagyszülők vigyázzanak az otthonmaradó gyermekekre.

21:29 – Ennyi volt, hogy összegezzük:10 akciócsoport, beutazási tilalom kibővítése, és TÁVOKTATÁSI munkarend életbe lépése! Köszönöm mindenkinek aki követte az élő közvetítést, hamarosan újabb cikkek várhatóak az oldalon! Jó éjszakát mindenkinek!