Magyar fertőzöttje is van már a koronavírusnak

Oszd meg!


Menczer Tamás, a külügyminisztérium szóvivője adott sajtótájékoztatót a koronavírussal kapcsolatban. Elmondta, hogy a Dimond Princess luxushajó egyik Magyar dolgozójánál a teszt pozitív lett, de saját elmondása szerint jól van, nem lázas. A Japán partjainál kikötött, de karantén alá zárt hajón három magyar tartózkodott, most egyiküknél lett pozitív a teszt.

A vírus már globális szinteket öltött, Észak-Olaszországban karanténba helyeztek két régió több települését is, főleg a gócpontoknak nevezhető településeket. Összesen öt tartomány érintett, de a vírus terjedésével ez tovább fog nőni, így az esetleges fertőzések elkerülése érdekében a tömegrendezvényeket lefújták és a turista központokat és látnivalókat is bezárták.

A külügyminisztérium mindenkit arra kér, hogy alaposan fontolja meg, hogy Olaszországba utazzon, és csak akkor utazzon az érintett régiókba, ha halaszthatatlan teendője van. Újságírói kérdésre -miszerint tervez-e a kormány az Olaszországból érkezőkkel szembeni korlátozásokat, akár közúton, vagy vasúton- Menczer Tamás szóvivő azt válaszolta, hogy jelenleg ez nem indokolt.

(Kiemelt kép – Wikipédia/Creative Commons)